Coert Huijsman

Pianist, Improvisator en docent.

Na mijn studie klassieke muziek aan het Conservatorium te Groningen, werd improvisatie een belangrijke nieuwe pijler in mijn lespraktijk en in mijn optredens.

Ik ben dol op heel diverse muziek, ben altijd aan het leren, nieuwe stukken aan het instuderen, zelf muziek aan het schrijven, aan het samenspelen, concerten voorbereiden. Lezen over muziek, masterclasses volgen, zelf aan het lessen etc. Muziek is mijn grote liefde, en ik houd van allerlei soorten muziek. Samen met jazz drummer Piet van Zundert vorm ik een vast duo. Met violiste Chistel Postma werk ik een aantal jaren samen aan een afwisselend klassiek repertoire, in combinatie met improvisaties.

Muziek als middel om je eigen innerlijke wereld te leren kennen en communiceren. Het in contact zijn met je lichaam, aandachtig waarnemen van spanning en ontspanning, de specifieke energie van emoties en gedachten, verlangens,  beelden en overtuigingen; dat alles is van essentieel belang bij het musiceren. Door mijn ervaring met Muziektherapie in de revalidatie en opleidingen op het gebied van Lichaamsgerichte therapie en Tai Chi - heb ik oog en oor gekregen voor het luisteren naar je lichaam. Daarmee kan ik de leerlingen vaak ook helpen om een nieuwe kijk te ontwikkelen en dit eigen lichaamsbewustzijn te benutten in hun muziekbeoefening.

Het uitgangspunt van het lesgeven is ruimte te geven aan de ideeën, beleving, waarneming, behoeftes en emoties van mijn leerlingen. De leerling komt op de eerste plaats, respect voor de muziek, muziekkeuze, kwaliteit van uitvoering staat in dienst van de menselijke ontwikkeling.

Contactformulier