Improvisatieles bij Coert – spelenderwijs leren pianospelen:
Na jarenlang bezig zijn met klassieke muziek wilde ik wel eens wat anders en heb ik sinds een jaar improvisatieles van Coert.En dat bevalt mij heel erg goed !

Luisteren, uitproberen, ontdekken en doen staan centraal en alleen waar nodig komt er een beetje theorie bij kijken.  Zo wordt improviseren een ontdekkingstocht op de piano, met soms onverwacht mooie en soms minder mooie stukken. En gaandeweg ontdek ik favoriete loopjes, ritmes of akkoord-schemaatjes waar ik op terug kan vallen als ik wat minder inspiratie heb of onderweg verdwaal in mijn eigen noten. ( En die ‘’houvastjes’’ blijken dan natuurlijk soms best algemeen te zijn).

Mijn eigen manier van doen op de piano staat centraal en in zijn opdrachten en aanwijzingen sluit hij daar heel mooi bij aan. En dan ook nog zo, dat zelfs eenvoudige oefeningen en structuren leuke uitdagingen en resultaten geven, zodat ik me kostelijk amuseer met mijn huiswerk en met veel plezier oefen, zelfs als dat hard werken is. Dit spelenderwijs leren geeft me een gevoel van vrijheid op de piano dat ik eerder niet had.

Mijn vriend, die mijn ge-oefen moet aanhoren, geniet daar vaak erg van. Hij vindt het fijn om te horen hoe levendig ik mezelf leer uitdrukken, hoe ik zoek en vind. Ook hij wordt er vrolijk van. En dat allemaal binnen een jaar. Het enige probleem is dat Coerts handschrift nogal onleesbaar is, maar ook daar leer je mee omgaan.